İlk olarak askeri amaçlı kullanımına başlanan İnsansız Hava Araçları (İHA), günümüzde film çekimleri, canlı yayınlar, spor etkinlikleri, seyahat, kargo taşımacılığı, endüstiriyel ve tarımsal faaliyetler gibi birçok alanda kullanılmaktadır.

Drone üreticileri, en son teknolojileri kullanarak ihtiyaçlara uygun şekilde Drone tasarımları yapabilmektedir. Bunlardan biri de zirai alanlarda ilaçlamaların yapılabilmesi için uygun olan Drone araçlarıdır.

Drone’lar ile ilaçlamada çiftçilerin geleneksel yöntemlerden oluşan zararlarının önüne geçilmesi hedeflenerek üretimlerinin sağlıklı, hızlı ve düşük maliyetli olması sağlanmaktadır. Peki drone ile ilaçlama nasıl yapılır?

Tarım alanlarında kullanılan traktörler özellikle pamuk gibi dikkat edilmesi gereken ürünlerde üreticilerine ciddi maddi yük oluşturmaktadır. Bunu drone ile zirai ilaçlama yaparak çözmek mümkündür.

TARLANIN YAPISI VE İLAÇLANACAK BÖLGE

Drone ilaçlamasında ilk olarak çiftçiler tarlasının ilaçlanacağı bölgesini bildirir. Bu doğrultuda GPS yöntemiyle tarla haritalandırılır ve ilaçlanacak alanlar hatasız olarak belirlenir.

KULLANILACAK ZİRAİ İLAÇLARIN HAZIRLANMASI

Zirai ilaçlar hatalı kullanıldığında çevre kirliliğine, doğal dengenin bozulmasına, bağışıklık sisteminin bozulmasına, ürün kaybına ve maliyet artışına sebep olmaktadır. Türker Tarım olarak ekibimizde yer alan mühendislerimiz ilaçlaması yapılacak tarım ürünlerine özel olarak ilaç dozunu ayarlamaktadır.

DRONE İLE İLAÇLAMA UYGULAMASI

Drone yöntemiyle tarım ürünlerinin ilaçlaması için tüm hazırlıklar tamamlandığında sıra uygulamaya gelmektedir. Profesyonel Drone pilotlarımız önceden belirlenen bölgeleri kusursuz, eksiksiz ve hızlı bir şekilde ilaçlayarak işlemleri tamamlamaktadır.